Wednesday, August 24, 2011

*tEktiK-tEktiK mAnuSiA..*

Syukur ke hadrat Illahi,dgn limpah kurnianya,bhwa sy dgn jayanya menjawab Quiz 2 EE301-Electronic Circuit slme 4min n 30sec..dgn bantuan yg diberikan oleh Saiful Mohd Amran,dgn mengopi smula soalan beserta jwpn..(ahaha jln jahat..=D ) tq soOo muChhh!! sy ucapkn kpd beliau..tanpa beliau,tak tau ape akn jd on my quiz..pErghhhh!! skema sihhh ayat aku..hahaha..=D tp betul la ape aku ckp..sanggup dia buat satu copy kat aku..sedangkn dia tak leh join the quiz sbb jadual dah clash..he’s got math quiz at the same time..=( tapi dia kene amik quiz tu after cuti rye puasa..but not the same question…puan nak wat another question for who are not attend the quiz..kecian kat dia..tp tkpe la,mybe dia tak bernasib baik..dan mybe juga on the next day,he got the luck..=) chill dear!!

-

-

-

-

-

Now,aku nk citer about seorg hamba Allah (hA) yg sanggup wat muslihat..(muslihat kerr??) ntah la..ha senang citer hA nie ber’komplot’ dgn dua org hA yg lain..nak tau tak citer dia?? Ok aku citer…

-

hA tergamak a.k.a sanggup sruh dua org hA yg lain nie tipu..dia ckp ape tau, (…eh jgn bgtau aini tau yg kiter da wat quiz..aku ckp kat dia yg quiz kiter BATAL n wat after rye…) actually dialog nie dah di edit sikit..then hA yg dua org nie pun blas,OK!! Blablabla…tp biler tibe msenyer,aku tau jugak RAHSIA tu..ok,kat sini aku tak salahkan hA yg dua org tu..dia pun mengikut arahan, tp dia ade ckp, (…mmg aku nk bgtau ko perkara yg sbna,tp mlm jap lg..aku pun ade la rse belas kasihan,tak smpai aty tgk kwn aku kene tipu…) aku pun ok je,still leh accept..TAPi!!! knpe dgn hA yg sorg tu?? Ade ape2 yg dia berdendam ke ngn aku?? Hmm tak tau la..manusia oh manusia…!! Tkpe hanya Allah je yg

balas ape yg dia dah buat…=)

*AnNoUncE fOr rEadEr!!*

Kpd sesiapa yg tkde lg kisah dia dlm n3 blog sy,hrap bersabar yer..sbb sy tgh fikirkan tajuk ape, n cerita ape yg sesuai untuk di publishkan dlm blog sy..=) See u soon!!!

~mAdu vs TeRasA aTi version 2..~

Madu?? Bila ckp psal madu, tipu la kalu tkde perasaan irihati kan…tambah2 kalu bermadu tiga..pasti byk conflik yg akn dihadapi..mmg la kalu dlm istilah melayu kita,poligami tu bgus,tp dlm situasi skrg nie,aku selalu irihati dgn membe2 aku sndiri..eh tp bukn aku yg bermadu dgn suami dorg.. atau bkn pasal insan yg asal dari kaum Adam..tp dgn kwn aku sndri(housemate..) biasalah kalu dah bertiga kan..mesti ade timbul mslh..ok la,aku nak wat satu situasi dimana…,

-

-

-

-

-

-

bila si A ade mslh dgn si B, si A akn bersoseh2 dgn si C.. maka, si B pun terasa ati..so,kesian la kat si B kan?? Sbb tkde geng nk bersoseh2..maka, si B pun memendam rse dlm ati dan terus terasa ati..hmm :(

-

dah jd tak best la kan..kita kalu bole nak hpy2 tiap ari..tp dah jadi cmni, tak tau nak ckp la kan..pikir2 sendiri la kan..kalu pikir nak idup sma smpai bila2,jge ati kwn..jgn guriskan ati dia..terutamanya skrg nie,isu yg hangat diperkatakan (hangat diperkatakan lah sgt..ehehe :D) ialah..CAKAP BELAKANG!! Tu lah isu yg paling hangat dipasaran..(dah mcm nk mempromosikn product la plak..ehehe..) YA!! Itulah yg dihadapi oleh aku skrg nie..ok..cuba msukkan aku dlm character si B tu td..ape perasaan yg akn timbul agknyer..? terasa ati?? For sure la kan..lagi? marah.. mmg la ade sikit perasaan tu..tp yg paling penting..., aku rse sedih sgt bile aku terdengar si A dgn si C bersoseh sedangkn aku sndri dgar ape yg dorg tgh ckp..bkn dari mulut org lain..tp direct dari mulut si A..mmg SEDIH TERSANGAT!!! Tak menyangka dia akn ckp mcmtu..ok..bole accept lagi bile dia mintak maaf..wtpe nak mrah lme2 sedangkan serumah,so setiap mse akn nmpk muka dia kan..tp hati nie sape nak ubat?? Hati seseorg kalu dah terguris, mmg susah nak diubati..meminta maaf mmg perkara yg senang,just ucap..(salam B,aku mintak maaf sbb dah ckp belakang n blablabla..) tapi HATi?? Silap2 bole bwk smpai KEMATi…ok ckuplah tu..rse tkde mood plak,wallah hualam..:)












Monday, August 22, 2011

~mooD rayer ker??~

Assalamualaikum smua..bejumpa kita lagi yer.. =) insyaAllah sekiranya umur aku msih pnjg,aku akn senantiasa update blog nie.. dan Alhamdulillah sihat hendakNya..emm sedar tak sedar, lebih kurg 2mggu lagi aku akn menghadapi hari bersejarah aku..tapi tu pun sekiranya hayat aku masih ada..insyaAllah..let’s pray together keyh!! Sejak belakangn nie, penyakit nie asik menyerang diriku..aku pun tak tahu lah ape lg yg tak kene dgn diri aku nie..sempat ke aku nak buat smua dlm mse yg singkat?? Hmm ntah la..bg aku,yg mne tersempat je leh aku wat…the rest,we dont knw..

-

-

-

-

-

Dah la,takmo sedih2..kita hidup kne hpy kan?? :D ok..erm rse rindu plak nk balik umah tercinta, Villa Bonda…tmbah2 nk rye nie..asik mood rye je yg terbit..dlm clz pikir rye, nak tido pikir, nak bersolek pun pikir rye..even tgh mandi pun pikir rye..ehehe J opsss!! Terbgtau la plak.. tp sbnanyer takde la pikir sgt..just mcm teringat je..tkde mood pun nk rye tahun nie..ntah la nape..mybe sbb tak tempah baju rye kot? Teringin gak jadi mcm membe2..dorg ade prepareration untk rye..cntohnye mcm..cat uma..pasang langsir baru.. buat kueh@ biskut rye..kemas2 uma..hmm sblum nie bukn tkde buat smua tu..ade..tp tahun nie mmg berbeza sgt..tkpe la..tak kesah sgt la psal rye tu..smua org bole rye kan..?? J mybe tak smpai seru je lagi.. yg penting puase tu kne la penuh dulu,baru leh rye..lau tak, tak best gak..n tempuhilah bulan rmdhn yg penuh keberkatan..kita buat ape pun,Allah akn bg pahala..kumpul pahala byk2 bulan rmdhn nie..jgn la plak asyik sgt wat prepareration untk rye,tp bulan rmdhn wat derkk je..last2,bulan rmdhn tu pegi mcm tu je..:) renung2kan….dan selamat beramal yer!! Akhir kata,

*

*

*

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN..:)