Wednesday, September 29, 2010

melangkah engkau dari hidupku...
kadang2 kita rasa mcm tak percaya hidup ini sebenarnya tak lah begitu sukar cuma kita saja yang menyukarkannya..tapi apa pula pendapat orang lain?? adakah mereka ini bersependapat dengan kita??mungkin juga tidak..setiap hari aku sering memikirkan kehidupan yang akan datang..mungkin kita bernasib baik dan mungkin juga tidak..kenapa dalam kehidupan kita, kita memerlukan orang yang kita saynag dan boleh kita harapkan?? sedangkan hakikatnya tidak sebegitu..orang yang kita sangat sayangi itulah yang akan menghancurkan hidup kita..bukan sekarang,tapi masa akan datang..aku ada menyayangi seorang jejaka yang pada pandanganku cukup sifat dan sangat ambil berat tentang diriku..tapi layakkah dia menjadi teman hidupku sepanjang hayat??sehidup semati??semuanya penuh tanda tanya...fikiranku benak memikirkan hal ini...hanya Allah sahaja yang mengetahuinya..

Friday, August 20, 2010

hmm rasanye bru semalam je jumpe dia...saat kenangan manis yang tak dapat dilupakan..org rindu sgt kat dia..ape salah orang?? ade ke org menyakiti hati dye?? org tak rasa kesal kawan ngn dye cuma org rasa kecewa sgt sbb dye buat org mcm nie..smpai hati dye tinggalkan org mcm tu jer..org pun ade perasaan gak..kalu tak pun bgtau la kenape dye buang org mcm tu sekali..mne nk tau kalu org bole ubah diri org..tiap2 mlm org teringat kat dye..tiap kali org nk buat keje, mesti org ingt kat dye..org pun tak tau nk wat cmne lagi..org terlalu rindu sgt kat dye..org sanggup buat facebook lain hanya sekadar nk menyamar sbb nk tgk berita terkini dye..smpai mcm tu sekali org sanggup buat kerana dye..tapi org rasa dye msti tak ingat pape tentang org..tak pikir psal org..org je yang syok sendiri kot? tapi kalu nk tgk reaksi dye mse first n last jumpe tu,mcm dah confirm je...ibu pun tak kesah..smua psal dye org cter kat ibu..ibu pun sedih sbb dye wat cmtu..

sweet memory..


assalamualaikum...pertama sekali nk mntak maaf sbb dah lama tak update blog nie sbb masa yg tak mencukupi..emm actually org nk bgtau kwn baik org yg baru..nme dye nitia tiara, tapi just panggil tia je..dye kwn org mse kat poli..org tak kesah kalu dye nk buat ape sbb dye baik sgt ngn org...kteorg selalu balik kL same sbb sekali jalan jer..n kalu beg org berat dye tlg bwak beg org..hehe saiz badan dye kecik je mcm org..cian n kelakar pun ade mse dye tlg bwak beg org..dah la berat, senget2 dye jalan..hihi mmg best ar time tu...bnyak kenagan antara kteorg..tapi yg lagi best yg org suke tgk time dye dah lewat atau nk cepat!!haha time tu kelam kabut gler dye bersiap..suke org tgk cmtu..mcm rabbit cari mknn!! hmm k la stkat tu je la org nk bgtau..hrap persahabatan yg terjalin nie akn berkekalan..tu jer!!

Thursday, March 11, 2010

result SPM 2009...

Sungguhku tak menyangka air mata yg selama ini kusimpan akhirnya jatuh berlinangan tanpa henti di hadapan guru mta pelajaran BM. Bkn niatku dari rumah utk menangis kesedihan, malah menangis utk berkongsi kegembiraan dgn keputusan SPM yg kugenggami ditambah pula rasa kebanggaan bahawa subjek yg ckgu BM ajar selama ini akan membuatnya gembira. Tapi semuanya hampa belaka!!! Apalah daya aku untuk menahan air mata yg tiba2 mengalir laju di pipi gebuku ini. Aku menangis jua di depan guruku, tapi dia buat tak endah dgn tangisanku. Yalah, aku sedar diri aku siapa. Aku tak sepandai akma dan liyana yg selalu berada dimata cikgu. Cikgu tak memujukku malah ada sedikit jelingan yang aku sendiri perasan, mungkin sebab dia kecewa dgn ank murid dan didikan yg dia harapkan sebelum ini akan memberikan kekecewaan pada hari ini. Bagi aku, hari ini adalah hari bersejarah buat semua org, ya termasuk juga aku tapi ia juga adalah hari kesedihan bagi ibu dan ayahku. Mereka mengharapkan sangat aku lulus dgn cemerlang. Snaggup menghantarku ke pusat tuisyen yg mahal kosnya hanya kerana ingin aku berjaya. Aku mnta maaf ibu, ayah. Inilah keputusan ankmu yg kamu harapkan selama ini. Tapi inilah jua kebolehan dan kepandaianku. Bagi ibu dan ayah, aku berjanji akn melanjutkan pelajaran lagi. Tak cukup sekadar kelulusan SPM dan aku mahu belajar lagi, tak mahu ingat benda lain lagi sehinggalah aku berjaya menjadi seorang guru yg memegang kelulusan tinggi. Untuk ckgu syahida, aku ucapkan terima kasih banyak2 kerana sanggup dan sudi mengajarku selama ini. Aku ingin memohon maaf sekali lagi jika aku tidak memuaskan hatimu. Assalamualaikum dari pelajarmu..

Monday, January 4, 2010


hmm hari yang paling bhgia dlm hidupku..

hari yg membosankan..

pagi tadi aku ke maybank BBS untk urusan pembukaan akaun baru..tapi last2 tak bole sbb ic ayah aku hilang ari tu..emm nmpknye kne tggu ic baru dpt la..n then aku lalu dkt sebelah stadium MPS n aku tgk budak2 lpsn SPM tgh siap2 nk p PLKN..haha tggu my turn plak bulan 3 nie...hmm kdg2 rasa kecian la plak kat dorg sbb kene tggl fmly..hehe yg pling penting bantal bcuk!!! tu mmg wajib..emm da smpai umah lak, abg aku yg ke-3 ajak aku g post office sbb nk anta dia pnye work report kat pengarah..hmm ape nk jadi, dah besar pnjang pun tak pndai nk anta surat..so adiknye la yg tlg uruskan..dah la org rmai tapi takpe la sbb bkn urusan bayaran ape2..kalu tak kne amik number n tggu berjam2..huhu..emm dah selesai penghantaran surat, so kita org pun make a decision to balik umah...on the way mse tu, hmm kene lak time budak sekolah balik..ha ape lagi, jem teruk gler la..huhhhh!! ngntok aku dibuatnya duk dlm kereta..hmm dah smpai umah lak, ibu sruh aku buat tomyam..aduiii letihnya..emm dah la tkde sape nk msg aku, asik duk umah plak tu..arghhhh bosannya!!!! ari nie ari yg paling malang bagi aku...hmmmm,