Wednesday, November 2, 2011

Bukan Saya Tak Romantik...

Title : Bukan Saya Tak Romantik
Credit to : Hakim
Translate by : BiQa
Copied by : Nafwas Club Official






Sedang aku berjalan membaca entry blogger lain aku terjumpa blog PILIHANHATI ni.. Isi kandungan nye bagus dan berinformasi.. yang paling best pasal dakwah.. mesej dan penyampaian menggunakan cara yang baik..sambil berblog, kita berdakwah.. so harap2 sama2 kita renungkan.. thanks HAKIM.. syukur alhamdulillah.

Nafwas : Ya allah, jika dia jodohku permudahkanlah perjalanan kami..Peliharalah hubungan kami..Jika dia bukan jodohku, tunjukkan lah aku jalan yang benar.. sesungguhnya kau yang maha mengetahui segala isi hatiku..amin..






Monday, October 31, 2011

kELuAr yG tAk diRaNcAng..

Assalamualaikum..apa habaq smua? Harap2 sihat dan baik2 selalu.. ok first of all, aini nak ucap kan selamat hari DEEPAVALI kpd kaum India yg menganuti agama Hindu.. smoga hari raya kalian ceria dan gembira.. ok.. aini nak tnye sikit? Mase ari Deepavali tu korg g mne ek? Ikot dorg raye sekali ke?? Hehe.. ofcos punyer kan.. eh tkde la, saje je ckp.. emm actually on that day, kami ngn dak umah kua smuanya.. tapi tu pun dah petang.. actually tak plan pun nak kua.. idea terkeluar on the afternoon, around kul 12tghri.. kebetulan smua tak mkn tghri lagi.. so, masing2 dah berpakat nak mkn luar..mls nak masak, kebetulan beras pun da abis.. ok, mula tu set time, kul 2.15 gerak dari umah.. tapi dek kerana ade sesetengah kura2 yg lmbat nau nak siap.. nak pkai tu la, nak pkai nie la.. adehhh!! Bosan lak menunggu.. ok.. aini pun pakai make-up jugak segala bagai.. tapi aini jenis “sharp pada time”.. kalu org dah janji wktu tu, aini akn ready pada wktu yg dijanjikan.. kalu lambat pun sikit2 je.. =D ala biase la tu lau sikit2, tapi lau dah berejam?? Sape yg tahan nak tggu.. tapi aini diamkan aje.. =) ok, kami gerak dari umah around 4.30ptg dan smpai didestinasi yg dituju kul 5.45ptg.. Mahkota Prade!! Tu destinasi yg pertama.. ok nak tak tau ape activity kiteorg yg pertama?? Hahaha.. CARAOKE la!! Dah lama tak KAROK sihhh!! Gian tauuu… setelah selesai karok, kami berlegar2 dlm MP tu.. tiba kat satu kedai cenderamata, aini belek2 barang dia.. dan tngan nie cepat je capai key-chain yg tergantung.. LOVE key-chain, ada mini photo frame kat dlm tu.. huhu suke3… actually aini nak balas balik ape yg adik aini bg kat aini aritu..ingt lagi tak?? Tanpa melengahkan masa, aini keluarkan wallet dan bayar.. maka kami pun teruskan perjalanan..setelah beberapa jam berlegar2 dlm MP tu, kami decide tuk g mengisi perut lak.. LAPAR TAUUUU!!! Ok, masing2 menuju ke tempat parking kereta.. yg tak boleh blah nye, ade beberapa MAMAT yg tak bpe nak popular tapi nak POPULAR, jlan kat sebelah kteorg dan menyebut, “EHEM2..” hamalakk aiiii… lau setakat ehem2 je, atok aini pun pandai cakap.. lau ade ‘bran’, try la ngorat sorg…ecehhh!! Dah gedik la plak.. ok, forget it! Beberapa jam kemudian, kami smpai di RESTAURANT YONG TAO FUU, kat Malim.. not bad gak dia punya makanan.. haha harga dia pun not bad gak.. nnt kita tgk sama2 k harga dia.. =) lepas je azan Maghrib, kteorg gerak g DATARAN PAHLAWAN semula..sbb nyer, pkwe si Nad nie nak amik dia kat situ.. ok tkpe lah lagi.. sementara nak tggu pkwe Nad tu smpai, kteorg cuci mata lagi sekali.. jalan punya jalan, tiba kasut aini plak wat hal.. nak putus!! Adehhh.. cmne leh nak putus kat sini lak nie… asal tak putus kat umah je.. hehe leh lak cmtu kan.. hmm saje je nak kikis wallet nie.. dah la pulushh pun tak bpe nak byk dah nie… nak tak nak, kasut punya pasal, maka belilah sepasang kasut brand SUMMIT.. mmg la agak mahal sikit, maklom la DP kot.. tu je yg paling murah.. hmm ok selesai beli kasut.. still nak cuci mata..haha.. aini beli gelang SILVER!! Bole tahan la jugak.. ok pastu ingt nak beli selendang, tapi pulushh betul2 tak menyebelahi KEHENDAK… perut nie terasa nak mkn BIG APPLE dah lama dah.. last mkn pun ngn Iz aritu.. ok, gerak ke Big Apple CafĂ© plak.. ingat nak beli 6 pieces, so murah la sikit.. tapi dek kerana pulushh… beli yg 1 set 3 pieces je.. ok, smuanya dah dapat!! Kaki pun dah sakit, bdan pun dah letih.. masa tuk balik..esok ade class kul 8a.m….Nad punyer hal ngn BF dia pun dah settle.. maka, balik lah kteorg mlm tu kul 10.30mlm.. sampai umah, dah kul 11.45mlm.. perghhhH!! Lamenyer kteorg kua.. yg jadi penat sgt sbb kami smua pkai ‘wedgest’.. haha tu la nak melawa punya pasal..sanggup sihhh!! Ok, balik, settlekan keje sikit.. kul 2 a.m baru tido.. esoknyer.. smua dah terbabas..si Tika ngn Nani ok la jugak clas kul 9am.. Nad lak kul 11.. lagik best!! Aini je yg clas awl.. ingt mmg dah malas nk g sbb badan mcm DEMAM tak demam je sbb kena ujan semlmnyer.. TAPI, dek kerana ade PRESENTATION B.i, maka gagahkan jugak la badan nie.. =)

-

-

-

-

-

List of barang yg dibeli dan price nyer..

Minyak kereta Nani = RM 4.50
Karok = RM 4.00
Yong Tao Fuu = RM 10.50
Kasut SUMMIT = RM 35.00
Key chain LOVE = RM 8.00
Gelang SILVER = RM 5.00
Big Apple = RM 5.00

TOTAL = RM 72.00




Saturday, October 22, 2011

Rawatan + Rindu = Rawatan Rindu ^_^

Salam..arini dah mggu ke-9 aini wat rawatan.. alhamdulillah smuanya.. aini rasakan sesuatu skrg nie.. smuanya beransur pulih.. tapi aini still kena menjalani rawatan nie sehinggalah pulih sepenuhnya.. =) Allah sentiasa berada di sisi aini.. apa yg aini lakukan, pasti ada kebaikannya..alhamdulillah, aini bersyukur sgt kehadrat Illahi.. ok lah, cukuplah cerita pasal rawatan tu.. nnti kalu ade perubahan lagi, aini cerita lagi ok? ;-) as usual, aini akan selitkan tentang hati dan perasaan aini.. ermm aini rasa rindu sgt kat seseorang nie.. setelah beberapa hari tak bertegur sapa.. actually, EGO aini yg terlalu tinggi.. aini akui itu..!! walaupun sukar nak pulihkan hati yang marah, tapi hati juga tak boleh bohong.. !! chewahh mcm iklan MAGGI la.. tapi serious, aini rindukan dia.. yelah, mne tak nya.. selama nie rapat sgt, then tiba hari tu, aini terpaksa renggangkan persahabatan.. kenapa?? Sbb dia juga.. aini seorang yg sukar nak marah org, tapi kalau sekali aini dah marah, mmg sukar nak pulihkan balik.. walaupun sudah beberapa kali meminta maaf.. tapi, cuba tanya HATI? Aritu ade jugak dia cuba contact aini sebanyak dua kali.. tapi aini tak jawap kedua-dua panggilan tu.. mulanya mmg nak jawap dan nak buat mcm biase je, mcm tkde ape-ape yg berlaku.. tapi seperti yg aini katakan tadi, EGO aini terlalu tinggi.. rasa serba salah tetap ada.. ok, mcm yg aini pegi lawatan baru2 nie.. actually aini tak ambik ingat pun pasal lawatan tu smua.. diri aini gembira, tapi FIKIRAN? Fikiran aini sedang fikir tentang dia.. tapi dia tampak RELEKS saje.. terpulang lah, itu hak dia.. sama ada dia juga rindu aini mahupun tidak.. ok lah, semoga berjumpa lagi di entri yg terbaru.. wa ilal liqoq.. wallah hualam.. =)