Friday, September 30, 2011

kesedihan yang tiada pengetahuan...



Assalamualaikum smua.. ceria selalu yer.. =) tapi aini tak seceria yg dulu.. emm aini nak luahkan perasaan je arini.. aini rasa sedih sgt skrg.. tkde org yg sudi mendengar masalah aini.. nak diluah, takut orang tak suka.. Cuma yg dpt aini buat ialah MENULIS kat blog.. so rasa mcm kurang la sikit bebanan.. ok aini bukan lah nak mengumpat or nak mengata.. tapi aini just nak luah je apa yg aini rasa.. nie sbnarnya masih lagi dlm masalah housemate.. aini pecaya bhawa benda nie takkan habis sehingga lah habis belajar.. selagi kami satu rumah dan penghuninya 3 org.. selagi tu lah masalah akan timbul..


Baru-baru nie…

Aini cukup sakit hati dgn tika.. mcm biase lah.. mmg dia je yg asik buat hal... dah pandai pinjam barang org tapi tak reti nak pulangkan.. ok, ia nya bukan barang aini tapi barang Cik Yam (jiran sebelah umah).. ok mmg lah kalu fikir dari segi fizikal nya, aini tak berhak nak ambil ‘port’..bukan barang aini kan? Tapi kalau smpai dah menyusahkan org n memalukan org, sape tak marah? Sape tak naik hangin??! Agak-agak la kan.. aini bukan la nak berkira or kejam sgt tapi aini nak mengajar org-org yg macam nie BERTANGGUNGJAWAB.. b’tggjwb yg mcm mne?? maksud b’tggjwb disini ialah b’tggjwb dgn ape yg di pinjam..ok ttup citer nie…!!

-

-

-

-

-

-

Ok buka citer baru..tapi character dia tetap sama.. ehehe character gitu!! Emm sebelum tu aini nak tanya la kan kat korg.. kalau kita hidup bujang n kehidupan kita pun bergantung pada ibu dan ayah kita, kita boleh ke hidup mewah? Hidup mcm org DAH KAWIN.. hidup mewah yg mcm mne?? Hidup mewah yg aini maksudkan ialah memberi sesuatu pada org lain sedangkan kita sendiri pun memerlukannya.. aini tau niatnya bagus,nak sedekah atau yg semaksud dengannya.. tapi agak la.. kalau bg brg sendiri leh accept lagi..tapi kalau dah barang org lain pun dikebas n sedekah kan kat org?? habis smuanya,pahala sedekah tak dpt, malah bertarik muka sesame sendiri.. dah tak SYOK la cmtu kan.. so, aini nak tekankan kat sini.. jgn asik nak bg brg or makanan kat org sedangkan kita sendiri memerlukannya.. lau ade lebih baru bagi.. jap, susah la ckp cmnie..meh aini ‘straight to the point’ je la ea.. =) cmnie citer dia…

Si tika nie..dia selalu masak makanan n bagi kat kawan dia..kalu dia masak guna barang dia tkpe lagi..tapi guna brang aini..tu yg aini agak TAK SUKA tu.. n kalau budak tu bg bahan n tika masak ok la jugakkan.. aini bukan kedekut,tapi aini PENJIMAT org nya..maklum la,belajar di politeknik tkde guna sebarang pinjaman..PTPTN, mahupun yg lain.. so, ape yg ayah n ibu bg,tu jugalah pembelanjaan aini..tkde duit tambahan lain..so mcm makanan nie mmg terhad utk aini je.. ntah la, tak tau nak ckp lagi dah.. kalau nak ikut MEMBEBEL, panjang lebar la pulak nnt.. mmg ade je citer pasal dia nie..jap2 nak citer sikit je lagi..harap bersabar la ea membce nyer..hehe :D.. emm dia boleh plak ajak member dia (scandal abg dia) duk ngn aini… adoiiiiyaii… pening..pening..aini dah la tak suka duk ramai-ramai..huhhh!!!

…bersambung…

Tuesday, September 27, 2011

Saya Potong Rambut!!


Assalamualaikum smua.. hmm arini aini nak ambik mse sikit je untuk update blog.. ehehe.. curi tulang jap… sbnanye aini nak citer pasal ape yg belaku petang tadi.. ehehe.. aini g salun, n tika yg teman aini =) actually niat hati mmg dah lama nak potong rambut,tapi oleh kerana kekangan masa,terpaksa lah tangguh dulu.. then tibalah hari ini baru dapat penuhi hajat itu… huhu shukernyer!!

-

-

-

Ok..fashion yg aini buat kali ialah ‘layer cut’.. sbnanyer tak potong pendek sgt pun.. just nak nmpakkan ‘layer cut’ je.. syg kot lau ptong pendek sgt sbb dah lama aini simpan rambut nie.. dah smpai under pinggang.. mmg sedih gak tadi mse org yg ptong rambut tu KERJAKAN rambut aini.. ehehe… tp ape kan daya.. GOOD BYE to my rmbut yg kene ‘cut’ tu.. =) then skrg nie, muka aini tampak lebih ANGGUN and JELITA gitu… eh? Perasan sendiri nmpak… @_@ huhu… jap, lupa nak bgtau kos yg di ’charge’ kat aini… emm agak murah la jugak berbanding di KL.. ok bwah nie aini list kan harga nya:-

Potong rambut biasa = RM 8.00

Potong rambut layer = RM 7.00

Cuci and massage = RM 10.00

Total charge = RM 25.00

Opsss!! Lupa lagi.. ehehe.. aini lupa nak citer tang massage yg diberikan.. huhhh! Cukup memberangsangkan.. the massage is VERY TERBAIK lah..!! mcm duk ats kerusi urut yg kene bayar sehinggit tuh.. =D mmg best, sedap n sakit sikit.. biase la, kene tang tulang.. bdan aini kan tinggal tulang kulit je.. ehehe… perasan.. ? eh silap2.. yg paling best tang dia main kepala.. pErgHH!! Best siot.. mengantuk jadi nyer.. wagrhhhh! so rse nyer tu je la kot untuk n3 kali nie.. tata..!


Wednesday, September 21, 2011

Raya Dah Basi?

Salam aidilfitri kpd smua.. eh, ade lagi ke rayer?? Ehehe bantai je la.. hmm dah lme tak update blog kan.. dkt sebulan kowt.. rindu plak at blog nie.. actually aku nak citer pasal rayer,tp cm da basi je.. ah lantak lah, pedulikan ape org nak kata.. drpd aku simpan je story nie,lbih baik aku share kat blog nie.. ade gak yg sudi membce nyer.. eh jap, layankan jap gmba at bwah nie.. ^-^

-

-

-

-

-













Hmm ok dah tgk kan? Hehe.. yg gmbar rayer tu leh la accept lg,tak basi lagi kot? Tapi yg tak bley bla nyer yg gmba kad rayer bersepah tu..hikhikhik ^-^ last2 satu pun tak antar.. smuanyer wat pekasam!! Niat dihati nak bg kat housemate, Saiful Mohd Amran, dan member2 yg lain.. tapi tu la bz sgt..huhu!! tapi lau sesape nak tuntut dia punyer kad rayer,still leh lagi.. kaunter penebusan masih terbuka!! Hahaha… :D eh k la.. ade keje lain nak wat nie.. TATA!!!! <3